Heeft u te maken met vochtproblemen, dan is het zaak deze zo snel mogelijk aan te pakken. Of u nu last heeft van doorslaand vocht, condensatievocht of opstijgend vocht: vochtproblemen lossen zichzelf in de regel niet op. Helaas, want professionele vochtbestrijding kost vaak een lieve duit. Valt hier nog iets aan te doen?

Natuurlijk kunt u allereerst proberen om zelf al de nodige problemen op te lossen. Zeker wanneer u geboren bent met twee rechterhanden, kunt u zelf veel doen op het gebied van vochtbestrijding. Ook gezond verstand doet een hoop: de woning vaak en goed ventileren, voorkomt een hoop ellende op het gebied van vocht en vochtoverlast. Maar wist u, dat u in veel gevallen ook een beroep kunt doen op uw woonhuisverzekering?

Vochtbestrijding en de verzekering: brandverzekering helpt u uit de brand?

Het klinkt wellicht apart, maar in veel gevallen dekt een brandverzekering ook schade die ontstaat na lekkage. Heeft u dus last van een gesprongen leiding of riolering en lijdt u hierdoor schade, vraag dan allereerst aan uw verzekeringsmaatschappij of zij iets voor u kunnen betekenen. Vaak is niet alleen directe schade (dus bijvoorbeeld de verdronken laptop of het verruïneerde tapijt) gedekt, maar bijvoorbeeld ook schade die is ontstaan doordat de expert het lek heeft moeten lokaliseren (waarbij er in de regel gehakt en gebroken moet worden). Ook de kosten na het ontstaan van schimmelvorming kunnen worden gedekt door uw brandverzekering. Dit geldt echter niet voor alle vormen van (brand)verzekering en voor iedere verzekeringsmaatschappij, dus wilt u weten of u een beroep kunt doen op uw brandverzekering: vraag het uw verzekeraar.

Verzekering geen reden voor achterstallig onderhoud!

Hoewel de verzekeringsmaatschappij in veel gevallen genegen is de ontstane schade te vergoeden (zie hierboven), mag dit uiteraard geen reden zijn om het onderhoud aan uw woning maar te laten versloffen. Veel maatschappijen dekken namelijk geen langzaam inwerkende schade, maar alleen schade als gevolg van calamiteiten, zoals de hierboven genoemde gesprongen waterleiding. Ook vochtschade die is ontstaan door toedoen van anderen (bijvoorbeeld een beschadigde gevel doordat iemand met zijn of haar auto tegen je woning is gebotst) wordt in de regel gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Meld dergelijke schades dus zo spoedig mogelijk, want door de zaak op z’n beloop te laten kunt u de situatie ernstig verslechteren.

Geen reacties
Reacties: Vochtbestrijding en de verzekering

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *