Problemen en oplossingen

Veel voorkomende problemen rondom vochtoverlast
Vochtige vloer

Vochtige vloer

Heb je last van een vochtige vloer, dan is je probleem wel wat groter dan alleen koude voeten. Door een vochtige vloer kan immers je laminaat of parket gaan opbollen en kromtrekken. Is dit eenmaal gebeurd, dan is de schade niet gemakkelijk te verhelpen: je vloer zal dan (deels) vervangen moeten worden. Koop je nieuw laminaat of parket zonder de oorzaak van het kromtrekken aan te pakken, dan zal ook je nieuwe vloerbedekking uiteindelijk weer gaan opbollen. Dit geldt uiteraard niet wanneer je vorige vloer vernield is door een duidelijke, eenmalige oorzaak, zoals bijvoorbeeld een grote waterlekkage door een overlopende wasmachine.

Heb je het idee dat je vloer bol gaat staan, dan is het zaak je woning te onderzoeken op de aanwezigheid van vochtproblemen. Een vochtige vloer wijst op een te hoge vochtigheid in huis, met name in de kamer waar het probleem zich voordoet. Die vochtigheid komt natuurlijk op zijn beurt ook weer ergens vandaan. Er komt dus ergens water in je huis, maar waar?

De oorzaken van een vochtige vloer

Een vochtige vloer wordt maar al te vaak veroorzaakt door vochtproblemen in de kelder. Heb je vochtproblemen in de kelder, dan worden deze op hun beurt weer vaak veroorzaakt door problemen met het grondwater. Door ervoor te zorgen dat de kelder vochtvrij wordt, kan je ook het probleem van de vochtige vloer verhelpen. Dit geldt echter niet in alle gevallen: een vochtige vloer ontstaat soms ook door een combinatie van problemen. Door alleen de vochtoverlast vanuit de kelder te verhelpen, verminder je het probleem wel, maar wordt dit niet volledig opgelost. In eerste instantie hoef je hier niet veel of zelfs niets van te merken, maar voor hetzelfde geld ontstaat schimmelvorming onder je vloerbedekking, laminaat of tegels. Deze ontdek je vaak pas wanneer het begint te stinken.Gratis en vrijblijvend een offerte!

Wacht niet te lang en voorkom erger. Ontvang geheel vrijblijvend meerdere prijsopgaven van specialisten bij u in de buurt.

Gratis prijsopgaveVrijblijvend advies

Plaats een reactie