Vrijwel iedereen heeft weleens te maken gehad met lekkage. Lekkage kan op verschillende manieren ontstaan, maar is vaak gelegen in achterstallig onderhoud. Zo zal een schoorsteen die vervuild is door de aangroei van mossen en algen, vaak niet meer geheel waterdicht zijn en kunnen gaan lekken. Ook de conditie van het daklood kan debet zijn aan het ontstaan van vochtoverlast. U vindt daklood op de plaatsen waar het dak overgaat in verticale muren. Dit daklood is ingemetseld in de voegen en in de vorm van de dakpannen. Na verloop van jaren ontstaan er kleine (haar)scheurtjes tussen het metselwerk en het lood, waardoor lekkage kan ontstaan. 

Als er lekkage is ontstaan naar aanleiding van een gesprongen waterleiding (een veelvoorkomend euvel in de winter), dan blijft de lekkage uiteraard niet lang onontdekt. Bij een lekkage in de leidingen die door de kruipruimte lopen, is de kans op een ‘verborgen’ lekkage al heel wat groter. U zult niet de eerste zijn die de lekkage pas ontdekt wanneer het waterbedrijf vraagt naar de jaarlijkse meterstand: ineens blijkt de meter toch wel érg snel te zijn opgelopen, waardoor u wordt geconfronteerd met een hoge rekening en nog een natte kruipruimte op de koop toe.

Vochtproblemen na lekkage kan ook ontstaan na kleine lekkages

Heeft u in uw woning te maken met kleine lekkages, dan kunnen deze lang onontdekt blijven. Dit wil echter niet zeggen, dat een kleine lekkage op den duur niet schadelijk is. Door de lekkage ontstaan namelijk rottingsprocessen en schimmels. Deze processen richten niet alleen schade aan aan uw woning, maar zijn tevens een ware trekpleister voor allerlei soorten ongedierte. Hieraan kunt u in het ergste geval diverse gezondheidsklachten overhouden. Heeft u last van een kleine lekkage, dan wil dat niet altijd zeggen dat deze zich bevindt op de plaats waar de lekkage zichtbaar wordt. Water stroomt immers altijd naar het laagste punt, maar dit hoeft dus niet het punt te zijn waar het water vandaan komt.

Geen reacties
Reacties: Vochtproblemen na lekkage

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *