Heb je eenmaal last van teveel vocht in huis, berg je dan maar. Vochtoverlast in huis kan tot verschillende problemen leiden, variërend van een hogere energienota (omdat vochtige lucht moeilijker te verwarmen is) tot en met serieuze gezondheidsproblemen, zoals reuma en astma. Het is dan ook zaak om de verschillende vormen van vochtoverlast niet alleen zo goed mogelijk te bestrijden, maar ook om deze te voorkomen. Hiertoe kan je allerlei maatregelen nemen, zoals de aanschaf van een vochtvreter of het op andere manieren vochtvrij maken van de kelder. De kelder is namelijk een van de meest beruchte plaatsen wanneer het gaat om vochtoverlast. Maar dit is zeker niet de enige locatie waar vochtoverlast kan optreden!

Mensen die last hebben van een teveel aan vocht in de woning, zijn vaak in eerste instantie stomverbaasd: “Waar komt al dat water toch vandaan?” Zij staan niet stil bij de hoeveelheid vocht die wordt geproduceerd bij normale dagelijkse bezigheden, zoals wassen, stoken, douchen en… koken. Ja, ook in de keuken komt behoorlijk veel vocht vrij op een dag! Wil je geen last krijgen van vochtproblemen op de plaats waar je je voedsel bereidt, waak dan voor vochtoverlast in de keuken door te allen tijde gebruik te maken van de afzuigkap. Niet alleen wanneer je aan het koken bent, maar ook zeker nog een kwartier daarna. Ook kan je tijdens het koken een raampje of een deur openzetten, mits het dan niet te koud wordt in huis natuurlijk.

Vochtoverlast in de keuken voorkomen als het koud is

Min tien buiten? In dat geval zal je het met alleen de afzuigkap moeten doen. Doe dit consequent, want wie eenmaal last heeft van vochtoverlast in de keuken kan te maken krijgen met diverse ‘kwaaltjes’, zoals bijvoorbeeld muffe luchtjes in huis of afbladderende verf. De meeste afzuigkappen hebben meerdere standen. Zet de jouwe dan ook zo hoog mogelijk en hou het deksel op de pannen, zodat ook hier niet teveel vocht ontsnapt.

Geen reacties
Reacties: Vochtoverlast in de keuken

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *