Vochtoverlast kan zich uiten op verschillende manieren. Zo kunt u last krijgen van doorslaand vocht, optrekkend vocht of condensatievocht. Vochtproblemen zijn niet alleen hinderlijk, maar kunnen op termijn grote schade aanrichten aan uw huis en aan uw gezondheid. Daarnaast is vochtoverlast allesbehalve vriendelijk voor uw portemonnee: uw energienota schiet de hoogte in. Al met al zult u begrijpen dat het belangrijk is om vochtoverlast in een vroeg stadium op te sporen en te bestrijden. U kunt hierbij zelf aan de slag gaan, maar niet voor niets kiezen veel mensen ervoor om een vakman in te schakelen. Deze professionele vochtbestrijder weet alles van de oorzaken van vochtoverlast, de verschillende symptomen en de beste manier om deze overlast te bestrijden. 

Heeft u last van vochtoverlast, dan is de kans groot dat deze overlast zich in de kelder bevindt. Niet verwonderlijk, want de kelder is immers de laagste plaats in het huis en staat zodoende het dichtst bij het grondwater. U herkent vochtoverlast in de kelder op verschillende manieren, afhankelijk van het soort vocht waar u last van heeft.

Vochtoverlast in de kelder: symptomen

Bij vochtoverlast in de kelder kunt u last hebben van afbladderend stuc- en verfwerk, maar ook van een muf schimmelgeurtje in huis. Daarnaast kunnen uw leidingen gaan oxideren. Om de schade binnen de perken te houden, is het belangrijk dat u de vochtoverlast zo spoedig mogelijk laat of gaat bestrijden. U kunt kiezen voor doe-het-zelf-werk, maar vaak blijkt dit op termijn niet afdoende te werken en keren de vochtproblemen weer terug. Schakelt u een vakman in, dan weet u zeker dat het uiterste wordt gedaan om het overtollige vocht te bestrijden.

De kelder vochtvrij maken: van binnen of van buiten?

In het verleden werd er vaak voor gekozen om het probleem buitenshuis aan te pakken. Hierbij werd de buitenmuur blootgelegd en ingesmeerd met teer, in de hoop dat de boel nadien waterdicht zou blijven. Dit had echter te weinig resultaat. De professionele vochtbestrijder van nu kiest in de regel voor injecteren, een klus die relatief gemakkelijk en snel kan worden uitgevoerd. Wilt u uw keldermuren laten injecteren, reken dan op een bedrag tussen de € 1500,= en € 2000,= per 10 vierkante meter.

Geen reacties
Reacties: De kelder vochtvrij maken

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *