Voor de leek is een vochtprobleem wellicht niet zo een-twee-drie te herkennen. Ja, als het te laat is en het schimmelende behang van de muur af valt, dán is het vochtprobleem in kwestie niet meer over het hoofd te zien… Maar juist in een vroeg stadium zie je vochtoverlast misschien over het hoofd, met alle gevolgen van dien. Niet alleen loopt je energierekening de spuigaten uit, je kan ook te maken krijgen met allerlei gezondheidsproblemen, zoals astma, reuma en eczeem. Constateer je een vochtprobleem, dan is het zaak dit probleem zo snel en zo goed mogelijk te bestrijden. Je kan vaak al een heleboel zelf doen, maar in sommige gevallen is het toch verstandiger om direct een professionele vochtbestrijder in de arm te nemen.

Heb je nog geen vochtprobleem geconstateerd, let dan toch op kleine aanwijzingen. Hoe eerder je vochtoverlast in de smiezen hebt, hoe gemakkelijker en goedkoper het probleem in de regel te verhelpen is. Een eerste aanwijzing van vochtoverlast zijn beslagen ramen. Natuurlijk zijn ramen wel vaker beslagen, zeker in de badkamer of in de keuken (tijdens het koken) maar vrijwel structureel beslagen ramen zijn een teken dat er iets mis is. Ook bij een muffe lucht in huis is het oppassen geblazen, zeker in combinatie met ongedierte zoals pissebedden en zilvervisjes.

Andere manieren om vochtproblemen te herkennen

Krijg je last van zoutuitslag, vochtige binnenmuren, bladderende verf of schimmelplekken op je behang? Dat is een teken dat er sprake is van serieuze, niet te ontkennen vochtoverlast. Er zijn verschillende zaken waardoor vochtoverlast kan ontstaan. Wil je een vochtprobleem op de juiste manier bestrijden, dan zal je dus allereerst moeten weten waardoor het veroorzaakt wordt. Pas hierna kan een plan van aanpak worden opgesteld.

Geen reacties
Reacties: Vochtproblemen herkennen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *