Voor het bestrijden van onder meer doorslaand vocht is injecteren één van de opties. Tegen inslaand en doorslaand vocht heeft dit middel al jarenlang bewezen goed te helpen. Om aan het injecteren van de muur te beginnen, moeten er enkele voorbereidingen getroffen worden, zodat het proces effectief en duurzaam kan verlopen. Kapotte muren moeten eerst hersteld worden. Zouden bestaande gaten niet hersteld worden, dan zou het vocht zich alsnog een weg banen in uw muur, met alle gevolgen van dien. Het herstellen van de muur gebeurt als deze kapot of gescheurd is of wanneer er barsten in de voegen zitten. Gebarsten voegen moeten volledig worden weggehakt en direct vervangen worden door een nieuwe, maar wel stevige voeglaag. 

Opstijgend vochtNadat de eerste stap in het proces gezet is, zal men daarna de muurdekking moeten verwijderen. Dit geldt overigens alleen voor de binnenmuren (verf, tegels, plinten of lambrisering etc.) en sporadisch voor de buitenkant (bijvoorbeeld plantenbakken). Daarnaast moet de dikte van de muur gemeten worden en uiteengezet worden waar de leidingen zich in de muur bevinden. Belangrijk is dat deze tijdens het boren niet beschadigd worden! Pas na het treffen van de nodige voorbereidingen, kan de muur worden geïnjecteerd.

Op regelmatige afstand moeten er gaten geboord worden. In die gaten wordt vervolgens een milieuvriendelijke, reukloze, maar wel waterwerende vloeistof gespoten. Deze vloeistof zorgt voor een permanente bescherming van de muur en houdt het opklimmende vocht dus tegen. In de meeste gevallen vindt het impregneren plaats als het om de buitenmuren gaat.

[gdlr_button href=”/offertes-aanvragen/” target=”_self” size=”medium” background=”#000″ color=”#ffffff”]Gratis prijsopgave[/gdlr_button][gdlr_button href=”/offertes-aanvragen/” target=”_self” size=”medium” background=”#FF3300″ color=”#ffffff”]Vrijblijvend advies[/gdlr_button]

De buitenmuren impregneren, hoe gaat de vakman te werk?

Het impregneren van muren vindt meestal plaats als er vocht in de buitenmuren bestreden moet worden. De voorbereiding van het impregneren zijn exact hetzelfde als die van het injecteren.

Hierna wordt op de gevel impregnatievloeistof aangebracht. Dit wordt gedaan met lage druk, waarbij tegelijkertijd gezorgd wordt dat de vloeistof niet teveel vernevelt. Tot slot moet de gevel drogen. Hierna is de gevel de eerste tien à vijftien jaar geheel beschermd tegen inslaand vocht. Na ongeveer vijftien jaar moet je opnieuw de muren injecteren en impregneren.

Video – Muren injecteren

Video – Muren impregneren

Geen reacties
Reacties: Muren injecteren en impregneren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *