Wie aan vochtoverlast denkt, denkt in veel gevallen als eerste aan een kelder of kruipruimte die euh, íets meer water bevat dan zou moeten. Niet verwonderlijk, want juist in de kelder komen vochtproblemen op grote schaal voor. Heb je eenmaal last van vochtoverlast, dan is het zaak deze zo snel mogelijk te bestrijden. Hoe je dit doet, is afhankelijk van de aard en oorzaak van de vochtproblemen. Grondwaterproblemen vragen immers om een andere aanpak dan doorslaand vocht vanwege een kapotte buitenmuur. 

De oorzaak van vochtproblemen is niet altijd even goed te zien. Vooral in het geval van vochtige binnenmuren zijn er verschillende oorzaken aan te wijzen, die elk een eigen plan van aanpak vergen. Heb je last van vochtige binnenmuren, dan kan dit veel schade veroorzaken: pleisterwerk laat los, verf gaat bladderen en je behang raakt vergeven van schimmels. Deze schimmels kunnen op hun beurt weer leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, dus pak vochtige binnenmuren altijd aan!

Hoe ontstaan vochtige binnenmuren?

Heb je vochtige binnenmuren, dan is dit een niet mis te verstaan signaal dat wijst op een vochtprobleem. Of meerdere, want vochtige binnenmuren kunnen ook ontstaan door gecombineerde oorzaken. Veel voorkomende oorzaken van vochtige binnenmuren zijn doorslaand vocht dat zich verplaatst via de buitenmuur, optrekkend vocht dat afkomstig is uit de grond, of een kapotte leiding. Ook woningen die slecht geïsoleerd en slecht geventileerd worden, kunnen te maken krijgen met vochtige binnenmuren.

Heb je eenmaal vochtige binnenmuren, dan gaat het meestal van kwaad tot erger: de muren worden koud en trekken hierdoor alleen maar meer vocht aan. De afgekoelde lucht gaat zich ophouden rond de vloer, waardoor het in huis al snel zeer oncomfortabel gaat aanvoelen.

Geen reacties
Reacties: Vochtige binnenmuren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *